Huskeseddel

Inden samtalen:

Inden samtalen med os vil det være en god ting at have fundet dåbsattest/attester og vielsesattest og CPR nr. på afdøde og evt. ægtefælle

Ved dødsfald foretager vi…

De klassiske bedemandsopgaver så som rustvognskørsel, kontakt til offentlige myndigheder, rådgivning og opgaver der er direkte forbundet med et dødsfald. Imidlertid er der en række ting, som De selv har ansvaret for. I den forbindelse har vi lavet en oversigt over de mest nærliggende – ikke alt er nødvendigvis aktuelt for Dem.

Samtale med præsten. Hvis gravstedet ikke haves, skal dette udtages.
Bestille kranse/dekoration eller buketter. Bestille evt. mindesammenkomst.
Aftale hvem der skal bære kisten og hvor de skal bære. Aftale hvem der skal takke følget evt. Præsten eller et familiemedlem. Afmelde lejlighed – skal være skriftligt.

Kontakte forsikringer vedr. evt. livsforsikring/dødsfaldsforsikring. Afmelde forsikring, hvis der ikke er efterlevende ægtefælle/samlever. Hvis der er efterlevende ægtefælle/samlever skal forsikringer overføres til ægtefælle/samlever. Afmelde aviser, blade, telefon, og evt. Betalings Service.

Når der er efterlevende ægtefælle så kontakt Kommunen for at få ændret skattefradrag og få ændret pensionen, det gælder kun hvis ægtefæller bor sammen. Hvis den ene ægtefælle bor på institution er man betragtet som alene. Ved salg af hus/ejerlejlighed så lad være med at underskrive tilstandsrapport.

Hvor der er en ægtefælle tilbage i eget hus så få tinglyst skødet og få ændret kreditforeningen til den efterlevende ægtefælle. Hvis der er fælleskonto i banken kan den evt. blive lukket, det kan være en fordel at få oprettet en ny konto kun i efterlevende ægtefælles navn, og få pensionen overført til den. Overflyttelse af pension aftales med kommunen personligt.

Hvis der er en bil som står i afdødes navn, kan den omregistreres til efterlevende ægtefælle.
Postadressen kan ikke flyttes til efterladte, inden der foreligger en skifteretsattest.
Husk at få en skifteretsattest, den skal bruges bla.til banken for at få afdødes aktiver frigivet.
Hvis lejligheden skal fraflyttes hurtigt, så ring til skifteretten.